Părintele Iustin Pârvu: Comunismul a fost ca o fiară sălbatică ce sfâşie în toate părţile

0
107

Părinte, ne rugăm lui Dumnezeu să reuşim să fiacem un film despre ceea ce s-a întâmplat, mai ales în închisoarea de la Piteşti, şi suntem de părere că, prin tot ce s-a întâmplat acolo, pentru blasfemiile care s-au întâmplat acolo, prin manipulare, prin tortură, prin toate grozăviile care s-au întâmplat la Piteşti, credem că – într-un fel -Piteştiul este chintesenţa comunismului. Vă rugăm să ne spuneţi cum vedeţi Dumneavoastră comunismul şi efectele pe care le-a avut asupra poporului român.

Comunismul asupra poporului românesc, a fost ca o fiară sălbatică ce se introduce într-o turmă de oi şi sfâşie în toate părţile, distruge şi consumă şi pierde! Cea mai neagră perioadă!

Noi vorbim despre trecutul comunismului, dar el nu este deloc neprezent! Acum putem spune că Europa este o a doua Moscovă sau o Europă rusificată, pentru că toate concepţiile de gândire a generaţiilor din 1917 şi până în prezent sunt mereu în această stare de duh, a unui socialism cu rădăcină într-un comunism sovietic!

De aceea si armatele noastre care s-au confruntat după primul război mondial şi legătura pe care am avut-o noi cu armatele moscovite au lăsat urme adânci, cum spunea Corneliu Zelea Codreanu, că această ură a Moscovei va lăsa adânci ravagii în ţara noastră!

Şi, într-adevăr, aşa a şi fost! Pentru că comunismul nu este o concepţie a unor oameni care au gândit ceva. Nu! Comunismul este mai mult o frână sau o împiedicare a lucrurilor bune la un moment dat!

Comunismul sau materialismul acesta care a venit peste noi este, în sfârşit, o gândire încă de multă vreme. Este marxism-leninismul, de pildă, care a fost introdus în lumea noastră încă după 1789, trecut prin toată puterea Revoluţiei franceze, venită cu scopul bine determinat: distrugerea creştinismului!

Ei spun, după cum ştiţi, că creştinismul este un opium pentru popor, de aceea trebuie distrus!

Evanghelia lui Hristos trebuie distrusă pentru că orice religie este periculoasă pentru ei, în special Evanghelia şi creştinismul trebuie distrus!…

De aceea cei care au promovat şi promovează comunismul la ora aceasta, trebuie să ne gândim strict imediat la ateism!

Pentru că nu interesează formele, să-i spunem noi administrative sau politice sau, mă rog, orice formă s-ar ivi la un moment dat!

Pe ei îi interesează pe orice cale să poată duce manevra cât mai puternică împotriva creştinismului!

“Cuvintele înţeleptului”, Părintele Iustin Pârvu. Editura Babel, Bacău, 2011.