Parisul, orașul îndrăgostiților, în picturi celebre – GALERIE FOTO

0
2044

paris

Despre Paris se spune, pe bună dreptate, că este orașul îndrăgostiților. Frumusețea metropolei a fost ades elogiată de poeți și redată superb de pictori. 

Vă prezentăm în continuare câteva dintre tablourile unde stăzile din metropola luminilor prind culoare, în viziunea unor mari pictori, potrivit Rador.

Richard Macneil

paris1

Pictorul Richard Macneil s-a născut, în anul 1958, în oraşul Worcester din Marea Britanie. Nu este un pictor renumit, cu toate că tablourile sale înfrumusetează Biroul Oval al Casei Albe din SUA. Lucrările lui Macneil sunt ca o excursie la Paris sau New York.

Cal Gazhimi

paris2jpg

Pictorul libian Cal Gazhimi s-a născut la Tripoli în anul 1968. El a manifestat interes faţă de pictura încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 10 ani, Cal Gazhimi a participat la primul său concurs de pictură. Acum, pictorul libian locuieşte în Canada, unde realizează peisaje de oraş şi natura moartă şi îşi perfecţionează tehnica de folosire a spaclului şi a uleiului în pictură.

Aleksei Butirski

paris3

Pictorul rus Aleksei Butirski s-a născut Moscova în anul 1974. Tematica lucrărilor sale o constituie peisajele urbane, pe care el le realizează într-o manieră realistă, ilustrând viaţa cotidiană a oraşului. Datorită talentului său, Butirski face parte din elita pictorilor ruşi contemporani.

Jeremy Mann

paris4

Jeremy Mann este un pictor american contemporan, o personalitate importantă în lumea artei. El a primit o apreciere înaltă din partea criticilor şi o recunoaştere din partea colecţionarilor. Una din lucrările sale a înfrumuseţat coperta revistei americane „American Art Colector”. Pictorul are un stil aparte, care face ca el să fie recunoscut de la prima privire a tabloului.

Thierry Duval

paris5

Thierry Duval este un pictor francez, pasionat de pictură încă din copilarie. El a studiat în domeniul artei decorative şi lucrează în prezent ca ilustrator într-o agenţie de publicitate de la Paris. Dar pictează doar ce-i place: oraşul iubirii – Paris, Venetia si Orientul.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here