Paris – primul centru de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale

0
106

Primul centru internațional pentru cercetare în domeniul inteligenței artificiale al rețelei de socializare a fost inaugurat, marți, 2 iunie 2015, la Paris. Cel care a anunțat această idee inovativă a fost însuși Mark Zuckerberg, cofondatorul FacebooK.

Frau am Computer mit Facebook-Logo. Credit: Christian Ohde/face to face
Frau am Computer mit Facebook-Logo.
Credit: Christian Ohde/face to face

Într-un mesaj publicat pe contul lui de socializare, Zuckerberg a menționat: “sunt încântat de deschiderea primului centru internaţional de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale al Facebook, la Paris”.

Potrivit nbcnews.com, noul centru va găzdui echipa Facebook care se ocupă de cercetarea în acest domeniu al inteligenţei artificiale şi care are scopul de a “dezvolta tehnologii care să le ofere oamenilor modalităţi mai bune de a comunica”.

Acum o lună de zile, compania ne informa că echipa este format din peste 40 de persoane, care până în prezent activau în birourile Facebook din Menlo Park, California, şi New York.

Referitor la instrumentele de analiză a înregistrărilor audio-video, a textului, a fotografiilor și a altor informații, fondatorul Facebook a declarat: “una dintre iniţiativele noastre pe termen lung este aceea de a crea o nouă generaţie de servicii de internet, care sunt mult mai intuitive şi care să vă permită să vă conectaţi mai uşor cu acele lucruri de care sunteţi interesaţi”.

Ce noutate aduce centrul Facebook din Paris?

Prin intermediul unor publicaţii de specialitate se vor face publice cercetările marilor gânditori. Totodată se va investi în cele mai importante instituții științifice.

Noul centru va fi apanajul cercetătorilor și specialiștilor, motiv pentru care noua structură a încheiat deja un parteneriat cu French Institute for Research in Computer Science and Automation (INRIA).

Vă reamintim că Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here