Păsările paradisului invadează Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

0
97

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria conferințelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate”.

89122_1Acest proiect este realizat de către Muzeul „Antipa” în colaborare cu revista educațională ”Terra Magazin” și își propune să prezinte elevilor și publicului larg 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanentă a Muzeului. Duminică, 30 Martie, în Sala Multimedia va avea loc conferința intitulată “Manuk-dewata sau Păsările paradisului”, susținută de către ornitologul Angela Petrescu.

Păsările paradisului, reunite în familia Paradisaeidae, cuprind peste 40 de specii al căror penaj catifelat are cele mai vii şi frumoase culori şi cele mai decorative şi neaşteptate forme de pene, dezvoltate numai la masculii adulţi și care ating maximum de strălucire şi varietate în timpul dansului nupţial. Ele îşi duc viaţa în pădurile din Noua Guinee şi din insulele învecinate. Numai patru specii trăiesc în pădurile din partea de nord-est a Australiei. Astăzi, toate speciile de păsări paradis sunt strict protejate, încadrate pe Lista Roşie Internaţională ca ameninţate.

Muzeul ”Antipa” are o colecţie de păsări paradis de peste 150 de ani. Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei. Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail [email protected] sau la telefon 021.305.60.31.

Sursa: puterea.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here