Pasiuni de miliardar: Artă, călătorii şi filantropie

0
139

milionari

Cei mai mulți miliardari trăiesc în Europa (806), în Asia (645) și în America de Nord (628), în timp ce în Africa sunt doar 41, arată o analiză ”Wealthx”, companie care oferă consultanță celor mai bogați oameni din lume.

Sondajul realizat pentru perioada cuprinsă între anii 2015 și 2016 a examinat, de asemenea, un aspect particular al vieților bogătaşilor de astăzi: şi anume cum îşi cheltuiesc banii în timpul liber, scrie Rador, citând La Stampa.it

Deși fiecare om, cu atât mai mult cel cu dare de mână, are hobby-urile sale. ”Wealthx” a reușit să pună la punct un clasament al pasiunilor, iar pe primul loc se află filantropia.

Pe lângă satisfacția de a-și ajuta semenii, miliardarii sunt oameni pragmatici și donațiile cum s-ar zice de deduc din impozitul pe venit, suma cheltuită în opere de caritate și în răspândirea “artei și culturii” fiind una care se trece cu acuratețe în contabilitate.

Deși 56% din miliardarii lumii se dedică filantropiei, pe primul loc sunt în mod cert Bill și Melinda Gates, care prin intermediul fundaţiei lor gestionează în fiecare an sute de proiecte.

Pe locul doi, la capitolul pasiuni sunt călătoriile, iar pe locul trei se situează colecțiile de artă, care “pot fi o metodă bună de investiție a banilor proprii”.

De exemplu, colecţia de artă modernă şi contemporană a lui Roman Abramovici este de-a dreptul impresionantă. Se spune că miliardarul rus ar fi cheltuit într-o singură lună 60 milioane de dolari pentru picturi pe care i le-a dăruit apoi mult iubitei sale soţii, Dasha Zhukova.

Printre cei mai importanţi colecţionari de artă din lume se numără Paul Allen, fondatorul ”Microsoft” împreună cu Bill Gates şi mare pasionat de impresionism, și chinezul Yang Bin.

Dar bogații lumii mai au și alte pasiuni mai mult sau mai puțin costisitoare. Co-fondatorului companiei ”Apple”, Steve Wozniak, îi place să joace polo pe Segway, „trotineta” motorizată care costă mai puțin decât un cal bun și care nu are nevoie să fie dresat.

Actorul Tom Hanks colecţionează mașini vechi de scris şi a avut grijă ca tastaturile calculatoarelor sale să aibă același sunet ca cel al vechii maşini de scris Remington.

Serge Brin, co-fondatorul companiei Google, îşi petrece timpul liber efectuând exerciții la trapez în aer, o artă pe care a învățat-o într-un circ de lângă San Francisco.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here