Patriarhia Română cere UE să oprească finanţarea cercetării pe embrioni umani

1
181

patriarhia-ortodoxa-romanaPatriarhia Română cere UE să oprească finanţarea cercetării pe embrioni umani

Patriarhia Română susţine, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, iniţiativa cetăţenească europeană “Unul dintre noi”, care are drept scop oprirea finanţării cercetării pe embrioni umani, prevăzută în noul program cadru de cercetare 2014 – 2020 al Uniunii Europene.

Patriarhia Română susţine iniţiativa cetăţenească europeană «Unul dintre noi».

Aceasta are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie”, arată un comunicat al instituţiei bisericeşti

Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene de la Bruxelles şi Strasbourg, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, a susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc “aspecte etice”, în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani, ale noului program cadru de cercetare 2014 – 2020, denumit Orizont 2020.

Prin iniţiativă, se solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică.

Potrivit Tratatului privind Uniunea Europeană, o iniţiativă cetăţeanească trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni din cel puţin şapte dintre cele 27 de state membre ale UE pentru iniţierea de către Comisia Europeană a unei propuneri legislative.

Orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani poate susţine iniţiativa “Unul dintre noi”, prin completarea unui formular electronic.

Alte detalii privind iniţiativa sunt disponibile pe site-ul oneofus.eu.

 

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here