Patriarhia Română susţine manifestarea “Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia – o alegere nobilă”

0
80

marsul_pentru_viata_falticeniPatriarhia Română susţine manifestarea “Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia – o alegere nobilă” organizată sâmbătă şi duminică de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine în aproape 40 de oraşe din ţară.

“Din nefericire, avortul a devenit o plagă pentru societatea românească, având consecinţe dramatice, inclusiv diminuarea populaţiei. România este singura ţară europeană în care numărul avorturilor din ultimii 25 de ani a depăşit numărul cetăţenilor ţării. Pe de altă parte, pentru familiile care nu pot da naştere la prunci, adopţia este o binecuvântare de la Dumnezeu. Familia creştină în care copiii sunt primiţi cu bucurie prin naştere sau prin adopţie şi crescuţi cu dragoste, educaţi creştineşte şi sprijiniţi să urmeze un drum folositor în viaţă este binecuvântată de Dumnezeu cu bucuria iubirii părinteşti şi cu darul mântuirii şi al vieţii veşnice”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

O chemare la apărarea familiei creştine tradiţionale

Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române susţine manifestarea “Marşul pentru viaţă 2014. Adopţia – o alegere nobilă” considerând că “este o chemare la apărarea familiei creştine tradiţionale şi a darului vieţii umane în poporul român aflat azi într-un declin demografic îngrijorător”.

Sfântul Sinod a reiterat, la ultima sa şedinţă de lucru, poziţia fermă a Bisericii privind definirea şi apărarea familiei întemeiate pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor, se mai precizează în documentul citat.

Adopţia, o alegere nobilă

Cea de-a patra ediţie a “Marşului pentru viaţă” se va desfăşura sâmbătă şi duminică în aproape 40 de oraşe din România.

“Tema pe care am ales-o în acest an este ‘Adopţia, o alegere nobilă’ şi are ca scop promovarea adopţiei. Am ales această temă pentru că vrem să reparăm ceva. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul, dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puţin, iar de al altora, chiar deloc”, susţine Alexandra Nadane, preşedinta Asociaţiei Studenţi pentru viaţă.

Printre oraşele în care va fi organizat marş pentru susţinerea adopţiilor se află Constanţa, Tulcea, Bacău, Fălticeni, Piatra Neamţ, Suceava, Balş, Buzău, Craiova, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Târgovişte, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Braşov, Timişoara şi Oradea.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here