Patriarhul Daniel a primit de la ierarhii Sfântului Sinod un chivot înfăţişând Catedrala Mântuirii Neamului

0
320

Preafericitul Părinte Patriarh DanielPreafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în dar de la ierarhii Sfântului Sinod, la şapte ani de patriarhat, un chivot special înfăţişând Catedrala Mântuirii Neamului, lucrat în atelierele Patriarhiei şi ale Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă, o mitră, o icoană cu Maica Domnului şi flori. Catedrala patriarhală a găzduit, marţi, mai multe evenimente prilejuite de sărbătorirea a şapte ani de la întronizarea Patriarhului Daniel ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Unul dintre momente a fost citirea de către Preasfinţitul Sofronie, episcopul Oradiei, a unui mesaj din partea Sfântului Sinod, dedicat patriarhului şi celor “şapte ani de slujire exemplară şi dăruire deplină” la conducerea Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a primit mai multe daruri, transmite Mediafax.

“Îmbinând zelul misionar cu cele mai noi tehnologii, adaptându-se neîntârziat la viteza ultimelor cuceriri, verificate prin prisma dreptarului imuabil, Preafericirea Sa a reuşit să aducă echilibrul atât de necesar între adevărul nestrămutat al credinţei şi generoasa respiraţie a celor mai avansate descoperiri ale minţii omeneşti, aşezând într-un dialog inteligent teologia şi ştiinţa, tezaurul gândirii patristice şi eficienţa împlinirilor practice, universul creştin atât de bogat şi orizontul aşteptărilor omului faptelor. În aceste clipe de aleasă bucurie duhovnicească şi vie emoţie, Preafericite Părinte Patriarh Daniel al României, vă rugăm să primiţi, ca simbol al recunoştinţei noastre, din partea ierarhilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, un chivot special, lucrat în Atelierele Sfintei Patriarhii, Atelierele Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă, Preafericirea Voastră, chivotul Catedralei Mântuirii Neamului, o mitră, o icoană înfăţişând-o pe Maica Domnului”, s-a arătat în mesajul Sfântului Sinod.

În cuvântul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit şi despre necesitatea de a construi o catedrală mai mare, încăpătoare atât pentru cler, cât şi pentru credincioşi.

“Este o lucrare foarte costisitoare şi foarte atrăgătoare. Este o lucrare pentru neamul nostru. (…) Nu luăm nimic material cu noi când plecăm din lumea aceasta, ci doar lumina rugăciunii, a faptelor bune şi a milosteniei. Dorim tuturor lumină în suflet, să ne gândim la ce am făcut, dar şi mai mult la ceea ce avem de făcut, pentru că mai sunt multe de făcut. Ne gândim mai ales la satele româneşti, la familiile sărace şi la tinerii noştri, cărora trebuie să le transmitem lumină”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Preafericitul Părinte Patriarh Danie este cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Ana Grama
[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here