Patriarhul Daniel: Vedem cum în Europa vin refugiații din țări ale Orientului pentru a scăpa de violență. De ceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii

0
209

8-patriarh_8339815fa5În cadrul unei vizite, la Reședința Patriarhală, a unui grup de tineri iordanieni însoțiți de Preasfințitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, Patriarhul României, Prefericitul Părinte Daniel a declarat că Europa este invadată de refugiați din Siria și alte țări ale Orientului care fug de violență și sărăcie, de aceea “adolescenții și copiii trebuie educați în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”.

“Copiii și tinerii considerăm că sunt un mare dar de la Dumnezeu pentru Biserică și pentru societate. De aceea, atât Biserica, cât și societatea trebuie să aibă o deosebită preocupare pentru educația tinerilor și pentru susținerea în formarea lor profesională. Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societății fără referință la Dumnezeu și la Religie. Societatea este confruntată cu criza economică și financiară, dar și cu multe conflicte armate, cu războaie și cu violență ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem în aceste zile cum în Europa refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De ceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”, a spus Preafericitul Părinte Daniel.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here