Patru elevi de la Palatul Copiilor din Botosani au realizat o imprimanta 3D!

0
110

Patru elevi de la Cercul de electronică, automatizări şi robotică de la Palatul Copiilor din Botoşani au reuşit, de curând, să construiască o imprimantă 3D cu filament PLA.

imprimantaMihnea Horbuli, Alexandru Bejinariu, Vasile Oniciuc, Şerban Botez, coordonaţi de profesorul Grigore Luisian, au realizat o imprimantă care poate turna orice piesă 3D proiectată pe calculator, începând de la şasiuri, roţi zimţate, componente mecanice până la figurine, prin suprapunerea de straturi din plastic special.

Profesorul coordonator Grigore Luisian susţine că noul echipament le va permite elevilor să îşi dezvolte mai repede propriile proiecte în domeniul roboticii.

„Din cunoştinţele noastre, suntem prima instituţie de învăţământ din ţară care deţine o astfel de imprimantă. Este munca elevilor. Nu trebuie decât să le laşi imaginaţia liberă şi să îi motivezi. E şi rodul unor lecturi de specialitate intense”, a declarat, pentru Agerpres, profesorul Grigore Luisian.

Sursa: stiri.botosani.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here