Patru lucruri mai puțin cunoscute despre pepenele roșu

0
184

pepene-rosuPepene roșu – Patru lucruri mai puțin cunoscute

Pepenele roșu, unul dintre fructele preferate ale verii pentru proprietățile sale răcoritoare şi savoarea unică, are, în afară de aceasta, numeroase beneficii pentru sănătate şi proprietăți mai puțin cunoscute.

Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele roșu asigură 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C şi 17% din doza de vitamina A, informează huffingtonpost.com. În plus, acest fruct conține şi fibre care favorizează sănătatea digestivă, precum şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială.

Pepenele roșu conține mai mult licopen decât roșiile

250 de grame de pepene roșu conțin de 1,5 ori mai mult licopen decât o roșie proaspătă – adică 6 miligrame, față de 4 miligrame. Licopenul este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor şi sistemul imunitar. Pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile licopenului din acest fruct delicios, depozitați-l la temperatura camerei înainte de consum.

Citiți și LEACURI DIN GRĂDINĂ: Pepenele galben.

Sucul de pepene roșu combate febra musculară

Sucul de pepene roșu are efecte răcoritoare când este consumat atât după o ședință epuizantă de exerciții sportive, cât şi înainte. Sportivii care au băut 450 de grame de suc înainte de un program de activitate fizică intensă au avut mai puține crampe musculare şi un ritm cardiac mai scăzut pe parcursul zilei. Experții au explicat acest lucru prin faptul că pepenele roșu conține o substanță denumită citrulină. Aceasta îmbunătățește funcționarea arterelor şi scade tensiunea arterială. Citrulina este prezentă în cantități mai ridicate în coajă, un motiv în plus pentru a pune pepenii roșii la murat.

Citiți și Muzeul Pepenelui din China, locul în care „hrana îngerilor” e pusă în valoare.

Pepenele roșu este atât fruct, cât și legumă

Prin gustul său dulce, pepenele roșu este, fără îndoială, un fruct, dar acesta face parte din familia mai largă cunoscută sub denumirea de Cucurbitaceae, care include dovleacul, dovlecelul şi castraveții.

Pepenele roșu este 91,5% apă

Pentru proprietățile sale hidratante, pepenele roșu este cel mai bun aliat pe timp de vară. Având în vedere că deshidratarea, chiar şi în forme ușoare, cauzează dureri de cap, probleme de concentrare, oboseală şi nervozitate, pepenele roșu trebuie inclus în dieta zilnică în această perioadă.

Citiți și Prospețime și energie.

Sursa: mediafax.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here