Patru medalii pentru olimpicii români la Europenele de Matematică pentru Fete

0
94

img_1208611_thumbs_600x440_500051Echipa României a obținut patru medalii (două de aur, una de argint și una de bronz) la cea de-a patra ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, care s-a desfășurat în perioada 14 – 20 aprilie, la Minsk, fiind plasată pe locul 3 în clasamentul pe medalii din 23 de țări europene și 7 țări invitate.

“Echipa țării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu  (clasa a XII-a) și Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a)— medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a)— medalie de bronz.  Simona Diaconu este la a patra participare la această competiție, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan la a doua, rezultatele sale constând într-o medalie de bronz anul trecut și o medalie de argint anul acesta. Lotul României a fost însoțit de profesorii coordonatori Csapo Hajnalka și Mihai Bălună”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiției, o echipă este formată din 4 eleve.

 Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here