Pătura împletită de victimele cutremurului din 2011 din Japonia, în Guinness Book

0
306

n-blanket-a-20150224O pătură din lână, de 464 de metri pătraţi, împletită de victimele cutremurului şi tsunamiului care au lovit nord-estul Japoniei în martie 2011, a intrat în Guinness World Records 2015, drept ca cea mai mare păturp din lume.

Iniţiativa a venit din partea lui Bernd Kestler, un ţesător german rezident în Yokohama, în apropiere de Tokio, care în aprilie 2012 a cerut prin internet oamenilor să-i trimită bucăţi împletite din lână de 20 de centimetru pătraţi pentru a realiza o pătură uriaşă care să le ţină de cald tuturor sinistraţilor, potrivit agenţiei Kyodo, citată de Agerpres.

În decurs de doi ani el a strâns 11.000 de bucăţi pentru a confecţiona pătura. Kestler a cusut bucăţile, una de alta, cu ajutorul voluntarilor şi unora dintre victimele tragediei, în sala de sport din oraşul Ishinomaki, în prefectura Miyagi.

Pătura a depăşit ca mărime suprafaţa pledului ţesut anterior de Kuweit şi care deţinea până acum recordul Guinness de 306 de metri pătraţi.

După ce a primit recunoaşterea Guinness, Kestler şi-a exprimat mulţumirea, subliniind că nu ar fi reuşit niciodată să bată acest record fără ajutorul victimelor acestei tragedii.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here