Pe fiecare bancnotă ar exista mii de microbi şi viruşi

0
83

bacterie_2Oamenii de ştiinţă de la Universitatea New York au detectat, bazându-se pe tehnologia ADN (acidul dezoxiribonucleic), peste 3.000 de microbi şi viruşi pe o singură bancnotă de un dolar, numărul fiind mult mai are decât cel depistat de către microscop.

În această cercetare, au fost analizate 1,2 miliarde de secvenţe ADN de la 80 de bancnote de un dolar scoase din diferite bănci din Manhattan. O jumătate din ADN-ul depistat are gene umane. În plus, au fost descoperite diferite tipuri de microbi, viruşi, fungide, agenţi patogeni şi o cantitate mică de microbi de antracnoză şi difterie.

Cercetările au fost derulate cu ajutorul tehnologiei de determinare a secvenţei şi analizare rapidă a genelor. Cele 1,2 miliarde de secvenţe ADN ocupă un volum de stocare de 320 G, echivalentul volumului de stocare a unei biblioteci cu documente medicale.

Sursa: romanian.cri.cn

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here