Pedicuța sau „planta magilor” vindecă dependența de alcool, tutun sau droguri!

0
528

pedicutaCel mai răspândit nume al acestei plante este pedicuța, însă este cunoscută şi sub numele de “brădişor” şi este considerată, deopotrivă, o plantă de leac şi magică pentru că sporii ei, asemănători cu făina de grâu, numiţi şi „făina vrăjitoarelor”, erau folosiţi pentru vindecarea rănilor şi a iritaţiilor pielii. Este o plantă utilizată pentru tratarea multor boli din cele mai vechi timpuri, medicina populară cunoscându-i efectele magice în tratarea bolilor hepatice, chiar şi a celor în forme grave, a pietrelor la rinichi şi la bilă.
Efecte miraculoase are şi în tratarea alcoolismului, iar ceaiul de pedicuţă îi ajută pe fumători să scape de acest viciu. De asemenea, în vechime era folosită şi contra paraliziilor faciale, a discopatiilor lombare, a eczemelor, a reumatismului.
Totodată, la noi, dar şi în alte zone ale Europei, pentru aplicaţii externe, se umplu perne cu planta întreagă ca leac împotriva blocajelor renale, a spasmelor musculare, coşmaruri, etc. Se crede că băile cu pedicuţă au proprietăţi magice, alungând stresul şi protejând împotriva bolilor.
Mai este indicat și în boli precum: constipaţie cronică ,hemoroizi, reumatism , afecţiuni ale căilor urinare şi ale organelor genitale, litiaze şi colici renale, hepatită, tumori ale ficatului , convalescenţă, tabagism, alcoolism, dependență de droguri.

Sursa: jurnalul.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here