VIDEO – PREMIERĂ: Pelerinaj de Florii, de la Catedrala Mântuirii Neamului

0
194

 

Mii de credincioşi şi sute de preoţi au participat la pelerinajul tradiţional de Florii din Capitală. În premieră, soborul de preoţi şi credincioşii au pornit de la şantierul unde se construieşte cel mai mare lăcaş de cult din România. Patriarhul Daniel a declarat  că poate, acum că se vede lucrarea, oamenii vor da bani pentru ea.

Pelerinajul organizat cu ocazia sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim a început cu Slujba Vecerniei unită cu Litia oficiată, pe platforma Catedralei Mântuirii Neamului, de către Patriarhul României.

De-o parte şi de alta a altarului improvizat, au fost puse două cruci mari din crizanteme albe, cu postament din crengi de brad. Mulţimea de credincioşi a venit cu ramuri de salcie şi finic, cu flori şi, câţiva, cu icoane, spre a fi sfinţite.

După slujbă, Patriarhul Daniel a rostit rugăciunea de mulţumire pentru lucrările realizate la infrastructura viitoarei catedrale: 16 metri de construcţie în pământ şi patru de la nivelul solului, din noiembrie 2010.

florii3

Am vrut să fim acolo să vadă oamenii unde am ajuns cu lucrările. Poate până acum nu au dat bani pentru că nu se vedea lucrarea. Acum pot da, pentru că se vede“, a mai spus PF Daniel, legat de oficierea primei slujbe în locul unde se va înălţa Catedrala Mântuirii.

Pelerinajul până la Patriarhie a fost deschis de toacă, urmată de steaguri bisericeşti şi Sfânta Cruce, de diaconii cu cădelniţe, de preoţii împărţiţi pe protoieriile din Bucureşti şi Ilfov, preoţii de caritate din Bucureşti, dar şi consilierii şi vicarii eparhiali şi patriarhali.

florii2

Spre deosebire de alţii ani, pelerinii nu au mai fost perturbaţi nici de cerşetori, nici de vânzători ambulanţi, care, de acestă dată, nu şi-au făcut apariţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here