Perele, ideale pentru siluetă şi sănătate

0
131

perelePerele, ideale pentru siluetă şi sănătate

Din punctul de vedere al proprietăţilor şi beneficiilor pentru sănătate, despre pere se poate spune că sunt fructele ideale. În primul rând, sunt foarte bogate în fibre, o pară asigurând circa 16% din necesarul zilnic de fibre. Conţin cupru şi multă vitamina C, o pară fiind sursa pentru 10% din doza zilnică necesară, pentru cele două elemente. Sunt şi o foarte bună sursă de vitamina K, foarte importantă mai ales în dieta vegetarienilor.

Perele se remarcă şi prin cantitatea mare de fructoză.

Zaharoza este foarte utilă activităţii cerebrale, astfel că perele trebuie incluse în dieta zilnică a celor care depun efort intelectual. În plus conţin calciu, fosfor, potasiu, vitaminele din grupul B. Perele sunt surse demne de luat în seamă şi în ceea ce priveşte aportul vitaminele A, B1, B2, E, precum şi caroten şi acid folic.

În ceea ce priveşte efectele benefice, despre pere se poate spune că sunt remineralizante, diuretice, depurative, laxative şi sunt recomandate ca aliment-medicament celor care suferă de astenie şi anemicilor, dar şi pentru combaterea durerilor articulare.

O pară are doar 90 de calorii

Conţinutul foarte bogat în fibre fac ca perele să aibă proprietatea de a păstra colesterolul în limite normale, fiind foarte utile în dietă, o pară mare având doar 90 de calorii. Perele sunt un adevărat balsam pentru tubul digestiv şi au efect anticancerigen. În plus, protejează de maladiile cardiovasculare ca urmare a puternicului efect antioxidant.

Ceea ce merită ţinut minte despre pere este că cele mai multe dintre proprietăţile lor se păstrează chiar dacă sunt tratate termic, sub formă de gem sau compot sau dacă sunt incluse în prăjituri. Perele sunt rude apropiate cu merele şi gutuile. Există câteva zeci de soiuri, iar cele mai multe se coc de la mijlocul lui august, până spre începutul lui octombrie.

Sursa: ro.stiri.yahoo.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here