PERFORMANȚĂ: Elevii români au câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

0
98

olimpiada_astronomieRomânia a câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Potrivit Ministerului Educației, elevii români au cucerit două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică a avut loc în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie – 5 august. La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.

Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs, potrivit sursei citate.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Anul viitor România va fi tara gazdă pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Competiția va avea loc la Suceava.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here