“Românii care au îmbogăţit Franţa”, în expoziție la Pantheonul din Paris

0
11

Personalităţi româneşti

Expoziţia “Românii care au îmbogăţit Franţa” va aduce personalităţi româneşti pe gardul Pantheonului din Paris. Expoziția este inaugurată, în perioada 10-13 ianuarie, în Spaţiul Cultural Groun Control din centrul Parisului va găzdui o expoziţie, informează un comunicat transmis de ICR Paris.

Manifestarea “Românii care au îmbogăţit Franţa” este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris, în cadrul sezonului România-Franţa 2019, şi oferă publicului posibilitatea de a cunoaşte mai multe lucruri despre giganţi ai culturii internaţionale ca Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Anna de Noailles şi Tristan Tzara.

Personalităţi româneşti

Vernisajul manifestării a programat o serie de mese rotunde, moderate de Jean-Jacques Garnier, comisarul francez al Sezonului România-Franţa, în prezenţa lui Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa.

Personalităţi româneşti. Vor fi invitaţi Vasile Tomoioagă, campion mondial şi olimpic la canotaj, dramaturgul şi jurnalistul Matei Vişniec, chirurgul Mihaela Bustuchină, pianista de jazz Ramona Horvath, gimnasta Ecaterina Szabo şi informaticianul Bogdan Degeratu.

Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mircea Eliade, Anna de Noailles, Tristan Tzara…Sunt personalități care au contribuit la excelenţa relațiilor franco-române de-a lungul secolelor

Din 20 ianuarie, portretele acestor mari personalităţi vor fi figura pe gardul Pantheonului, un spaţiu emblematic, în care organizatorii evenimentului susţin că vor fi puse în lumină legăturile profunde care au îmbogăţit viaţa culturală a celor ţări.

După vernisaj, expoziţia rămâne deschisă la galeria din Rue du Charlais nr. 81, între orele 12.00 şi 22.00.

Personalităţi româneşti. Între Franța și România au fost întotdeauna schimburi culturale intense. Țară francofonă și francofilă, România a primit cu imensă deschidere și chiar pasiune, secole la rând, cultura franceză, care a fost nu de puţine ori un model pentru literaţii, artiştii sau arhitecţii noştri.

Citește și:

Secretele unei personalități puternice

Cele mai remarcabile 10 personalități

Cele mai remarcabile 10 personalități

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here