Din bucătăria veche românească: Pește de Spania și Biscuiți fragezi cu nuci

0
114

biscuiți cu nuciVă propunem Pește de Spania și Biscuiți cu nuci (fragezi), rețete care au fost publicate în volumul ”Bufet rece și cofetărie” (1936).

Cartea a fost scrisă de doamna Lucreția Dr. Opreanu, profesoară de gospodărie la Liceul ”Regina Maria” din Cluj, licențiată în științe, relatează Agerpres.

Pește de Spania

Cantități: o jumătate kg. pește fără os morun, nisetru sau somn, 1 morcov și 1 pătrunjel ras pe răzătoare în felii mai mari, 2-3 cepe tăiate în felii subțiri, 1 căciulie de usturoiu tăiată în felii, 2 linguri frunză de pătrunjel tocat mărunt, 3 linguri piure de pătlăgele roșii, 1 pahar de vin roșu, 2-3 frunze de dafin, 8-10 boabe de piper, 2 dcl. untdelemn, sare.

Bucățile de pește cari au stat în sare 3-4 ore, se trec prin făină și se prăjesc în untdelemnul încins. Se scot pe farfurie. În același untdelemn punem ceapa și zarzavatul și-l prăjim. Deasupra zarzavatului punem bucățile de pește, adăugăm și restul din cele amintite mai sus și dăm la cuptor, să scadă. Când a scăzut, așezăm pe farfurie, lăsăm să se răcească și servim. Vara, se garnisește frumos cu roșii tăiate felii și cu ardei grași.

Biscuiți cu nuci (fragezi)

Cantități: 140 gr. unt, 140 gr. făină, 70 gr. nuci măcinate fin, 1 gălbenuș de ou crud, 1 gălbenuș de ou fiert și trecut prin sită, coajă rasă dela jumătate de lămâie. Acestea se pun pe planșetă, se frământă bine, se întind de grosimea muchiei dela cuțit și se taie în felii rotunde. Se coc la un foc bun. Reci se lipesc câte două cu marmeladă, iar jumătate din fiecare felie se trece prin sos de ciocolată.

Descoperiți mai multe rețete la rubrica Stil de viață.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here