Petiție online pentru salvarea ultimului urs polar din Argentina

0
78

polar-bear-argentina-arturo-afpArturo, ultimul urs polar din Argentina, aflat la grădina zoologică Mendoza, nu se simte bine. La doi ani de la moartea tovarășului său de cușcă, Arturo a intrat într-o anumită stare de depresie și manifestă un comportament din ce în ce mai anormal.

Experții apreciază, potrivit publicației Sunday People, că singurătatea și condițiile din Argentina sunt cauzele stării sale, nu în ultimul rând pentru că animalul, care ar trebui să trăiască la minus 40 de grade, este ținut la temperaturi ce pot depăși plus 40 de grade, scrie The Independent, în ediția sa electronică.

Iubitorii de animale din Argentina și reprezentanți ai organizațiilor reprezentative au declanșat în urmă cu mai multe luni o campanie pentru mutarea lui Arturo la o grădină zoologică din Canada, într-un habitat apropiat de condițiile naturale în care trăiesc urșii polari. În acest sens a fost inițiată o petiție online, care a fost semnată de peste 25.000 de semnatari. În petiție este evocat cazul unui alt urs polar din Argentina, Winner, de la grădina zoologică din Buenos Aires, care a murit din cauza temperaturilor ridicate.

Nu este primul demers de acest gen care se face pentru mutarea lui Arturo, profesoara Maria Fernanda Arentsen de la Universitatea din Saint-Boniface a încercat să declanșeze demersurile pentru transferul ursului polar însă s-a descoperit că responsabilii grădinii zoologice nu păstrează în mod corespunzător documentele cu istoricul animalului. Pentru transferul ursului în Canada, agenția canadiană responsabilă solicită documente din ultimii trei ani.

Soarta lui Arturo pare să fie astfel pecetluită, cu atât mai mult cu cât unii experți au apreciat că ursul, de 29 de ani, este prea bătrân și cu o sănătate prea fragilă pentru putea fi mutat de la grădina zoologică din Argentina. Dar un membru al unei mișcări ecologiste a declarat pentru Fox News că evaluarea pe care experții au făcut-o a fost vizuală, de la distanță. Așa că rămâne speranța unei reușite cu ajutorul petițiilor online.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here