PhotoEspańa 2014: “Ostalgia”, de Simona Rota, a fost aleasă cea mai bună carte de fotografie a anului

0
123

Resize-of-simona-rota-ostalgia-001Cea mai bună carte de fotografie a anului este cea a artistei românce Simona Rota, “Ostalgia”, informează Diario de Cadiz, potrivit deciziei juriului Festivalului Internațional de Fotografie și Arte Vizuale PHotoEspańa 2014.

Premiul PhotoEspańa 2014 pentru cea mai bună astfel de carte are o relevanță importantă pentru activitatea și munca fotografilor contemporani, amintește publicația citată.

“Ostalgia” este o serie fotografică realizată de artista româncă pe durata a doi ani — 2010-2012 — în urma unei sarcini de documentare primite de la Muzeul de arhitectură din Viena. Mai precis, cartea a luat naștere în cadrul muncii de documentare asupra modernismului sovietic, arhitectura promovată din 1955 în fostele republici sovietice.

Simona Rota (născută la Măcin, în România, în 1979), participă la Festivalul Internațional de Fotografie și Arte Vizuale PHotoEspańa 2014 cu expoziția ‘Instant Village’, inaugurată la sediul ICR Madrid. ‘Instant Village I’ a fost realizată în Tenerife între 2010 și 2011; ‘Instant Village II’ a fost realizată în 2013 în Fuerteventura; ‘Instant Village III’, care vizează Gran Canaria, completează trilogia și este partea în curs de realizare.

_c_SR_Instant_Village_01_m

Artista româncă a publicat cărțile ‘Ostalgia’ (Fabulatorio — Kursala, Cadiz, 2013) și ‘Missbehave’ (Vibok Works Sevilla, 2013). ‘Ostalgia’ a fost aleasă printre primele 10 cele mai bune cărți de fotografie în 2013, de către Centrul Internațional de Fotografie de la New York (ICP).

Pe lângă premiul anunțat vineri, cartea este inclusă și în expoziția ‘Cele mai frumoase albume de fotografie ale anului’, care va fi deschisă la Biblioteca Națională a Spaniei până în 27 iulie.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here