Pianista Alexa Stier a primit Bursa Silvestri

0
242

Pianista Alexa StierTalentata pianistă sătmăreană Alexa Stier, eleva profesoarei Annamaria Manfredi la Liceul de Artă “Aurel Popp”, tocmai ajunsă în ciclul liceal de studiu, a câştigat Bursa Silvestri, reprezentând 1 an de studiu (2013-2014) la Şcoala Erskine Stewart’s Melville în Edinburgh, Scoţia.

Bursa “Silvestri” a fost fondată de către pianista Anda Anastasescu, în colaborare cu Pocklington School (York) și Stewart’s Melville and Mary Erskine School (Edinburgh) şi oferă unui muzician tânăr excepțional, de naționalitate română, şansa de a studia cu muzicieni celebri. Alexa beneficiază de această bursă exact când se împlinesc 100 de ani de la naşterea compozitorului şi dirjorului Constantin Silvestri. Acest tip de cursuri se desfăşoară la Şcoala Erskine-Stewart’s Melville de 12 ani.

Bursa acoperă taxele de şcolarizare, cazarea, zborurile dinspre şi către România şi alte cheltuieli legate de procurarea materialelor muzicale. Informația ne-a fost transmisă de noua directoare a Liceului “Aurel Popp”, prof. Corina Chindriş.

Sursa: informatia-zilei.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here