Pianista fenomen: Yuja Wang are cele mai rapide degete din lume | VIDEO

0
666

Yuja_Wang_16_FBroede_1La 25 de ani, Yuja Wang, a fost numită cel mai talentat pianist din lume și asta mulțumită mâinilor ei extraordinare. Criticii au apreciat dexteritatea ei incredibilă și “priceperile sale atletice”, descriind-o ca un “fenomen”. Unul dintre ei a scris că are “degete lungi, subțiri”, înainte de a admite – “cel puțin cred că degetele sunt lungi … se mişcă prea repede pentru a spune.”, relatează Guardian.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Wang râde – mâinile ei sunt, de fapt, destul de mici. “Da, am auzit o mulțime de omeni spunând asta”, a chicotit ea. “Dar eu nu cred că este vorba despre cât de repede când. Poate este doar o iluzie, pentru că eu sunt foarte mică, aşa că atunci când am cântat acele piese mari din Rusia, totul este fizic. Trebuie să mă mișc mai repede decât alte persoane. Poate pare mult mai impresionant.”

Este modestă. Aptitudinile lui Wang sunt căutate de oameni importanţi – Daniel Barenboim, Michael Tilson Thomas, Charles Dutoit – și ea cântă cu orchestrele din London Philharmonic și Staatskapelle Berlin, la Boston Symphony. Evgeny Kissin a spus că la fel de bună din punct de vedere tehnic ca şi cei cu renume mondial Lang Lang.

wangbig

A crescut în China, cu o mamă dansatoare şi un tată percuţionist, și a început să cânte la pian atunci când avea șase ani. După o jumătate de an, ea a fost pe scenă. “Nu am exersat atât de mult, dar am progresat destul de repede”, recunoaște ea. “Pur și simplu părea că totul a fost uşor.” Ea a mers la Conservatorul din Beijing și, la 16 ani, după ce s-a mutat la New York, a fost desemnată să cânte la Deutsche Grammophon.

De atunci, atât simțul modei – Wang poartă haine fabulos de sexy pe scenă – cât şi starea ei de spirit au devenit o marcă. “Simulez foarte bine!”, spune ea. “Uneori, aceste concerte mari sunt foarte obositoare şi e obositor emoțional. Am întotdeauna emoţii înainte de un concert, dar arăt cool. Este cea mai mare înșelăciune.”

Oare aceste mâini extraordinare nu au nevoie de o atenție specială? “Da, e ușor să ajungă la suprasolicitare”, spune Wang. “Soluția mea este de a merge la un masaj.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here