Pianistul Sorin Zlat a intrat în competiția de la Festivalul de Jazz de la Montreux

0
67

sorin-zlatPianistul Sorin Zlat va participa în perioada 13 – 16 iulie la Parmigiani Montreux: Jazz Solo Piano Competition, de la Festivalul de Jazz de la Montreux, informează Institutul Cultural Român, instituția care îi acordă sprijin artistului la acest eveniment.

Muzicianul român se numără printre cei 12 interpreți selecționați din 200 de pianiști înscriși în competiție.

Festivalul de Jazz de la Montreux, unul dintre cele mai importante din lume, se desfășoară anual, începând din 1967.

Printre artiștii faimoși prezenți de-a lungul timpului la Montreux s-au numărat Al Di Meola, Alanis Morissette, Annie Lennox, B.B. King, Bob Dylan, Bill Evans, Carlos Santana, Chicago, Chick Corea Elektric Band, Ella Fitzgerald, Eric Clapton.

Sorin Zlat a absolvit Conservatorul „George Enescu” din Iași, secția suflători (clarinet), și are masterul la Universitatea de Muzică din București, secția pian-jazz, avându-l ca profesor pe Mircea Tiberian.

A debutat în jazz în 2009, la concursul internațional de la Târgu-Mureș, unde a obținut Marele Premiu. A mai fost distins cu Marele Premiu la concursul de jazz de la Sibiu (2010), Marele Premiu la concursul internațional Europafest (2011), Premiul pentru cea mai bună trupă și cel mai bun solist la concursul internațional de jazz GETXO-Spania 2011, Marele premiu și Premiul publicului la concursul internațional de jazz de la Monaco, în 2013.

A susținut, în diverse formule (combo, cu big-bandul radio, trio, solo pian), numeroase concerte la festivaluri de jazz din țară, precum și în străinătate, alături de artiști prestigioși.

Sursa: agerpres.ro

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here