Piatra Neamţ, în topul oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii în UE

0
141

Municipiul Piatra Neamţ se regăseşte pe primele locuri în topul oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii, potrivit unui raport dat publicităţii recent de Comisia Europeană, în urma unui sondaj ce s-a desfăşurat în luna octombrie a acestui an.

Municipiul Piatra NeamţSondajul realizat de Uniunea Europeană a analizat 79 de oraşe europene, dintre care 28 de capitale. Scopul acestei cercetări a fost acela de a compara calitatea vieţii în diversele oraşe ale Uniunii Europene.

Alături de Piatra Neamţ, în cadrul studiului au mai fost alese şi alte oraşe din România. Printre ele se afla si Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Potrivit sondajului, oraşul Piatra Neamţ se regăseşte pe primele poziţii în top în ceea ce priveşte satisfacţia cetăţenilor faţă de spaţiile publice; în ceea ce priveşte curăţenia, cu un procent de 91%; mulţumirea faţă de calitatea aerului, cu un procent de 80%.

Potrivit rezultatelor finale ale studiului, Piatra Neamţ se poziţionează în acest clasament pe locul 21 în ceea ce priveşte nivelul zgomotului, pe locul 12, în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva schimbărilor climatice şi sursele alternative de energie şi pe locul 17 în privinţa sentimentului de siguranţă a locuitorilor.

Sursa: imparte.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here