De ce pielea are diferite culori?

0
236

melaninăMelanină – Pigment răspunzător pentru culoarea pielii

Unele celule speciale din piele conțin un pigment, melanina, răspunzător de culoarea pielii. Anumite tipuri de piele dețin acest pigment în cantități mari şi de aceea sunt foarte închise, altele au puțin şi sunt mai deschise la culoare. Cantitatea de melanină şi culoarea pielii sunt o formă de adaptare la mediul înconjurător: de fapt, pielea închisă deține mai multe mijloace de apărare față de razele solare, iar cea deschisă se arde mai ușor. Palmele mâinilor şi tălpile picioarelor sunt zonele din corp care conțin mai puțin pigment; în schimb, pistruii sunt mici porțiuni din piele unde s-a acumulat melanina.

De ce ne bronzăm la soare?

Unele raze care compun lumina soarelui, ultravioletele (UV), stimulează producerea colorantului natural al pielii, melanina. Când corpul este îndelung expus la razele soarelui, pentru a evita ca aceste raze să-i facă rău, pielea se apără devenind mai închisă. Dacă expunerea la soare este prea lungă sau dacă pielea este foarte deschisă, razele ultraviolete provoacă arsuri. Cremele solare au funcția de a proteja pielea evitând „arsurile” periculoase.

Citiți și Remedii naturale pentru pielea crăpată.

Cine, Cum, Când – Pielea corpului este peste tot la fel?

Grosimea pielii nu este egală peste tot. De exemplu, pielea este foarte subțire pe pleoape şi mai groasă în zonele în care vine frecvent în contact cu alte suprafețe, externe. Este cazul palmelor, al buricelor degetelor mâinii şi al tălpilor.

Marea Carte: Întrebări și răspunsuri, Ed. Litera Internațional

Jurnal Spiritual

Citiți și Ananas – Energie, sănătate și o piele tânără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here