Pildă despre ajutorul dezinteresat

Învățăm că trebuie să îl ajutăm pe fiecare om 

0
170
blogul omului frumos-Învățăm
blogul omului frumos-Învățăm

Învățăm că trebuie să îl ajutăm pe fiecare om

Învățăm- De multe ori în viață ni se întâmplă multe lucruri pe care nu ni le putem explica. Dar de multe ori fiecare om pe care îl întâlnim, are nevoie de noi. Învățăm că a-l ajuta pe cel de lângă noi, este un dar neprețuit, mai ales când acest lucru îl facem dezinteresat. Un om poate să se folosească de faptul că noi am plantat un măr la marginea drumului, sau am săpat o fântână.

Mulți se vor folosi de cei care au învățat și își împart cunoștințele cu ceilalți, iar alții se vor folosi de bunătatea unui om spiritual. Învățăm că omul spiritual este cel ce trece cu vederea nevoile lui și își ajută aproapele dezinteresat. Creștinul care a înțeles aceste lucruri, a înțeles esențialul. Învățăm că esențialul este că Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri pe pământ și că trebuie să fim acolo pentru semenii care au nevoie de noi.

Pilda despre un gest foarte valoros

“Într-o seară, un tânăr se întorcea acasă. Dar, din cauza întunericului ce se lăsase, s-a împiedicat de un bolovan şi, căzând, s-a lovit destul de tare. Supărat foc, a plecat mai departe, dar un gând nu-i dădea pace.
Ce căuta ditamai bolovanul în mijlocul drumului şi cum de nu l-a văzut la timp? Aoleu, dar dacă mai trec şi alţi oameni şi păţesc la fel ca el? Chiar în acea clipă, tânărul s-a oprit şi, cu toate că se lovise destul de tare şi se grăbea să ajungă acasă, a făcut cale întoarsă până la bolovanul cu pricina pe care l-a împins la marginea drumului. Acolo putea să stea oricât, că nimeni nu s-ar mai fi împiedicat de el. De-abia acum, tânărul nostru a plecat liniştit şi mulţumit spre casă.

Rana pe care i-o pricinuise căzătura îl durea parcă mai puţin acum, când ştia că i-a scăpat, poate, şi pe alţii de la o suferinţă ca a lui. Să ştii să te gândeşti şi la ceilalţi, înseamnă să ştii să trăieşti. Bucuriile celor de lângă noi trebuie să fie şi bucuriile noastre, iar durerile şi necazurile lor, trebuie să ne doară şi pe noi. Decât să ne purtăm fiecare de grijă, mult mai bine ar fi dacă fiecare ar avea grijă de ceilalţi.
Te-ai întrebat vreodată dacă n-ai trecut chiar tu pe drumul acela de pe care tânărul a dat la o parte bolovanul? Fără să îl cunoşti, fără să te cunoască, fără să aştepte vreo mulţumire, omul acela ţi-a făcut un bine.”

Învățăm din  această pildă, că viața ne oferă multe posibilități de a avea grijă de ceilalți și numai sensibilitatea unui om spiritual poate să scoată la iveală lucrurile ascunse care pot fi valorificate într-o faptă bună.

Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here