Pilda: ”Piatra și femeia’’

0
287

femeiaA fost odată o femeie care căuta să afle cât mai multe despre lume şi despre ea. Aşa că a plecat într-o călătorie.

Era vară, foarte cald, aşa că femeia s-a oprit lângă un râu, să-şi potolească setea. În apă a zărit ceva strălucitor şi, curioasă, a vrut să vadă ce este. Astfel, a scos din apele râului o piatră mare cât pumnul ei, care strălucea puternic în soare. S-a bucurat de ea şi a băgat-o în geantă, mergând mai departe.

În altă zi, pe când se oprise undeva la umbră să mănânce, un călător cu un aer tare obosit i-a cerut ceva de mâncare. Femeia l-a poftit să mănânce împreună. După ce au terminat, pe când femeia strângea masa şi băga ce mai rămăsese înapoi în geantă, călătorul a zărit piatra care sclipea în razele soarelui. A întrebat-o ce străluceşte aşa şi femeia i-a povestit cum a găsit piatra în râu, i-a plăcut şi a luat-o cu ea.

Călătorul şi-a dat seama că era vorba despre o piatră preţioasă şi care, probabil, valora mulţi bani. Şi-a mai dat seama că femeia habar n-avea de asta. Aşa că i-a cerut piatra. Femeia i-a dat-o.

Apoi drumurile lor s-au despărţit. Călătorul s-a bucurat mult că o obţinut aşa uşor piatra care urma să-i asigure un trai excelent… Asta până au început să apară gândurile. Aşa că a căutat-o pe femeia cea generoasă şi i-a spus:

– Uite, ia piatra înapoi şi dă-mi altceva şi mai preţios. Dă-mi acel lucru din tine care te-a făcut să-mi dăruieşti piatra imediat ce ţi-am cerut-o.

Sursa: rast.descult.com

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here