Pilda preotului

0
156

preotulEra oarecând un preot în vremea cea veche la evrei, mai înainte de a veni Hristos, şi era preotul om bun şi socotit şi iscusit şi temător de Dumnezeu. Numele lui îi era Eli.

Acesta avea doi fii. Ei erau fără de minte şi văzându-i că fac rele nu-i certa şi nu-i ţinea şi nu-i oprea. Si, deşi-i oprea însă numai cu cuvântul îi îndemna să se oprească de la rău; şi le zicea şi nu-i bătea să-i scoată din acel rău pe care-l făceau. Şi totdeauna le zicea cuvinte ca acestea, nu fiii mei, nu faceţi aşa; nu este auz bun pe care îl aud despre voi. Deşi ajungeau aceste cuvinte ca să-i ţină pe copii în bine, de ar fi fost cu minte bună.

Devreme ce preotul acela n-a arătat şi n-a făcut totul, care se cădea să facă, să-i certe bine, şi l-a făcut pe Dumnezeu vrăjmaş tare şi lui şi fiilor săi. Şi fiindu-i milă şi neândurându-se a certa pe fii săi şi-a pierdut mântuirea şi a sa şi a fiilor lui. Pentru că făcând copii aceia rău şi umblând afară de poruncile lui Dumnezeu, Dumnezeu S-a supărat. El a trimis pe cei străini de neam şi i-a ucis. Şi auzind părintele de moartea fiilor săi, a căzut de acolo de unde era pe spate de întristare şi a murit. Şi aşa certând pe fii săi s-a lipsit de această viaţă şi de ceea ce va să fie, tatăl şi fiii. Deşi Dumnezeu n-a aflat altceva să-l defaime numai greşeala că n-a certat pe fii săi care erau neînţelepţi. Şi deşi păcatul lui era puţin, l-a stricat Dumnezeu cu toată casa lui.

Sfântul Ioan Gura De Aur

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here