Pilda “Puterea rugăciunii”

0
231

rugaciunePilda “Puterea rugăciunii”.

O femeie îmbrăcată sărăcăcios, cu o privire de om învins, a intrat într-o zi într-o băcănie. S-a apropiat de stăpânul magazinului într-un mod foarte umil şi l-a întrebat dacă nu ar putea să-i dea şi ei pe datorie câteva alimente.

I-a explicat cu glas uşor că soţul ei este foarte bolnav.

Și că nu poate munci, că au şi şapte copii, care trebuie hrăniţi. Băcanul, a privit-o de sus şi i-a cerut să părăsească imediat magazinul său. Având însă în gând nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus:

– Vă rog, domnule, o să vă aduc banii înapoi de îndată ce voi putea.

Băcanul însă îi spuse că nu-i poate da pe datorie, pentru că nu are credit deschis la magazinul său. Lângă tejghea se mai afla încă un client, care a auzit discuţia dintre cei doi. Clientul făcu câţiva paşi înainte şi îi spuse băcanului că o să acopere el costurile pentru orice are această femeie nevoie pentru familia sa. Băcanul răspunse parcă în silă:

– Ai o listă cu cumpărăturile de care ai nevoie?

Femeia a răspuns: – Da, domnule.

– Bine, spuse băcanul, atunci pune-o pe cântar şi eu o să-ţi dau marfă de aceeaşi greutate cu lista dumitale.

Femeia, ezitând o clipă, cu privirea în jos, băgă mâna în geantă şi scoase o bucăţică de hârtie pe care scrise ceva în grabă.

Apoi puse cu grijă bileţelul pe cântar, cu privirea tot aplecată. Ochii băcanului şi ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cântarul stătea înclinat în partea cu hârtia. Băcanul, privind la cântar, s-a întors uşor către client şi îi spuse mormăind: Nu-mi vine să cred!

 Clientul a zâmbit, iar băcanul a început să tot pună pe cântar alimente. Cântarul tot nu se echilibra, aşa încât acesta tot punea pe el alimente, din ce în ce mai multe, până când pe cântar nu a mai încăput nimic. Băcanul vedea privind cu dezgust. În fine, smulse bucăţica de hârtie de pe cântar, şi o privi cu mare uimire.

Nu era vorba de o listă de cumpărături, ci era o rugăciune, care spunea aşa:

“Iubite, Doamne, Tu îmi cunoşti nevoile, aşă că eu le pun în mâinile Tale”.

Băcanul îi dădu femeii alimentele şi privea în continuare tăcut şi înmărmurit. Femeia îi mulţumi şi plecă din magazin.

Numai Dumnezeu ştie ce greutate are o rugăciune!

Sursa: romaniadiaspora.blogspot.ro

V-ar putea interesa și aceste pilde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here