Pique, 100 de meciuri în Champions League: “Dacă te oprești și începi să te gândești la ce ai obținut, te relaxezi și vei pierde”

0
26
Pique, 100 de meciuri în Champions League
Pique, 100 de meciuri în Champions League

Pique, 100 de meciuri în Champions League

Gerard Pique, fundașul central al Barcelonei, joacă în 3 octombrie 2018, partida cu numărul 100 în Liga Campionilor, excluzând meciurile de calificare, pe care le-a jucat, în competiția europeană.

Barcelona va merge în deplasare în Anglia, acolo unde va disputa al doilea meci din grupele Ligii cu Tottenham.

Pe placul antrenorilor

Antrenorii care l-au pregătit pe Gerard Pique au avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului iberic. Mediafax amintește câteva declarații notabile.

“Gerard Pique este un produs complet, este unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume”, au fost concluziile lui Pep Guardiola.

Și Luis Enrique, actualul selecționer al Spaniei a rămas impresionat de calitățile apărătorului.

Pique, 100 de meciuri în Champions League

“Este un tip care știe foarte bine să comunice și poate fi oricine vrea el să fie la Barcelona. Când își va încheia cariera de fotbalist poate să devină antrenor, președinte, orice vrea, pentru că este un fan al Barcelona și, pe deasupra, este un tip foarte inteligent”.

“Pique este un jucător teribil de bun și am fost foarte dezamăgit când ne-a spus că vrea să se mute în Spania. Este un pasator excepțional și avea o mentalitate de învingător”, a spus  Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Pique de la Manchester United.

Scurtă biografie

Gerard Pique, are, la 31 de ani, 103 apariții în tricoul echipei naționale a Spaniei și a marcat 5 goluri. În Champions League a evoluat de 99 de ori și a înscris de 12 ori, în timp ce în competițiile interne are 398 de apariții și 34 de goluri.

Pique a evoluat la unele dintre cele mai importante echipe din lume. Apărătorul spaniol a plecat de la echipa de juniori a Barcelonei la Manchester United la vârsta de 17 ani. Doi ani mai târziu a fost împrumutat la Real Zaragoza, pentru un sezon. În 2007-2008 a jucat pentru United, ca mai apoi să fie transferat definitiv la Barcelona.

“Dacă te oprești și începi să te gândești la ce ai obținut până acum ajungi să te relaxezi și vei pierde. Eu nu mă gândesc deloc la tot ce am reușit să obțin până în acest moment. O să fac acest lucru în clipa când o să mă retrag, atunci o să am multe zile când îmi pot aminti de tot”, a mărturisit Gerard Pique.

Citește și:

Noutăți editoriale: “En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră”, carte pentru copii semnată de campioana olimpică Ana-Maria Brânză
PROFIL DE ÎNVINGĂTOR: Legendarul Pele, fotbalistul care a rescris istoria sportului
Sportul ajută copiii să fie mai buni la matematică

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here