Piramidă antică din Roma, restaurată de un japonez

0
1027

Piramide-Cestia-23Piramida de la Roma a lui Gaius Cestius Epulo, magistrat şi tribun al poporului, care adăposteşte mormântul acestui demnitar roman, a fost restaurată redându-i-se gloria de altădată. Turiştii trebuie să se înscrie pe o listă prealabilă on-line pentru vizitele în interiorul acestui monument neobişnuit, cunoscut în Italia sub numele de “Piramida Cestia”.

Cu o înălţime de 36 de metri, clădirea este singura care a supravieţuit dintre vechile piramide romane, devenite la modă în Oraşul Etern în urma cuceririi Egiptului în anul 30 î.Hr. de către împăratul Augustus (63 î. Hr. – 14 d.Hr.).

Îmbrăcată în marmură de Carrara şi având o cameră funerară acoperită cu fresce, ea a fost construită între anii 18 î.Hr. şi 12 î.Hr. ca mormânt pentru Caius Cestius. Aceasta a fost din fericire conservată, deoarece a fost încorporată în zidurile masive ale oraşului, explică DPA.

2012-07-04_Roma_Piramide_Cestia_vista_dal_cimitero

Lucrarea de restaurare, începută în anul 2014, a fost finanţată de omul de afaceri japonez Yuzo Yagi care activează în domeniul confecţiilor de îmbrăcăminte. El a spus că a adoptat monumentul de marmură albă deoarece aceasta este culoarea sa favorită. Situat lângă un sens giratoriu aglomerat, exteriorul piramidei a necesitat curăţarea de depunerile produse de gazele de eşapament ale automobilelor din trafic.

De asemenea, camera funerară a necesitat o mai bună protecţie împotriva umidităţii interioare generate în atmosferă de ploaie.

Proiectul de restaurare a fost finațat cu două milioane de euro, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Piramide-Cestia-Rome-tours-Pyramids-archeological-sites-Rome-archeology-tour-Rome-things-to-see-Rome-walking-tours-Rome-city-tours-Rome-city-walks-Rome-small-group-tours-Rome-Vatican-tours-1

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here