REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Plachie de puiu, de găină sau de curcă și Budincă de vișine cu migdale

0
165

plachie de puiuSăptămâna aceasta vă propunem Plachie de puiu, de găină sau de curcă și Budincă de vișine cu migdale.

Rețetele au fost publicate în seria ”Buna Menajeră — Carte de bucate, practică” (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

Plachie de puiu, de găină sau de curcă

Taie puii sau găinile în două (iar păsările mai mari, în mai multe bucăți); pune-le într ‘o tingire curată, pune o lingură de foi de pătrunjel tăiate mărunt și rădăcină tăiată felioare, piper, sarea necesară, patru fire de usturoiu tăiate în lung, zeama dela o lămâe, 300 grame de vin, 150 grame de apă, 150 de grame de untdelemn de cel mai bun, și zeama dela 15 pătlăgele.

Amestecă la un loc toate acestea toarnă-le în tingire peste pasăre; pune să fearbă descoperit și, când va scadea potrivit, deșeartă și servește rece la masă.

Budincă de vișine cu migdale

Ia 120 grame de migdale pisate subțire, 90 grame de zahăr pisat, coaja dela o lămâe, patru ouă întregi, patru gălbenușuri și albușul lor făcut spumă, pune-le într ‘o strachină și amestecă-le o oră.

Unge forma cu unt, presar-o cu pesmeți. Pune înăuntru a treia parte din composiție și pune-o la cuptor să se coacă puțin. Apoi scoate-o, ia vișine cu sâmburii scoși, presărate cu zahăr și vanilie, scurge-le zeama. Presară-le iar cu zahăr, pune cealaltă parte rămasă din composiție, dă-o la cuptor și las-o iar să se coacă. Apoi scoate-o din cuptor, pune-o pe farfurie, presar-o cu zahăr amestecat cu vanilie și dă-o la masă.

Sursa: agerpres.ro

Găsiți mai multe rețete la rubrica Stil de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here