Plaja Panjin, paradisul roșu al Chinei

0
396

Plaja Roșie din China este invadată de o plantă care se dezvoltă pe solul alcalin și sărat, și care treptat se înroșește, oferind o imagine unică. Doar o mică porțiune e deschisă publicului, restul fiind parte a unei rezervații naturale.

This picture taken on September 30, 2012 shows visitors at the Red beach scenic area in Panjin, northeast China's Liaoning province. The beach gets its name from its appearance, which is caused by a type of seaweed that flourishes in the saline-alkali soil.  CHINA OUT     AFP PHOTO        (Photo credit should read AFP/AFP/GettyImages)Plaja Roşie este situată în delta râului Liaohe, aproximativ la 30 kilometri sud-vest de oraşul Panjin din China. Plaja este de culoare roşie din cauza unei specii de iarbă care  în contact cu sarea din apele Mării Bohai se înmulțește pe mal.

Plaja Panjin atrage nenumăraţi turişti în fiecare an. Spre deosebire de litoralul obişnuit, în Panjin turiştii nu stau la plajă şi nu construiesc castele din nisip. Totuşi, plaja roşie din nord-estul Chinei merită vizitată, scrie Huffington Post.

plaja 2Aflată în delta râului Liaohe, în cea mai întinsă zonă de mlaştină şi stufăriş din lume, plaja este acoperită de plante al căror ciclu de creştere începe în primăvară, în luna aprilie. Verzi la început, până toamna acestea se colorează într-un roşu aprins.

Miile de turişti atraşi în zonă în fiecare an pot să viziteze doar o mică parte a plajei. Poduri uriaşe, din lemn, conduc vizitatorii de la şosea până la mare, iar oportunităţile de a realiza fotografii impresionante sunt nenumărate. Turiştii trebuie să rămână în locurile special amenajate, pentru a nu deranja ecosistemul care găzduieşte peste 200 de specii de păsări şi aproape 400 de specii de animale.

plaja 1Sursa: pentruea.md

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here