Ceaiuri de ajutor în hipotensiunea arterială

0
188

plante vindecătoarePlante indicate în hipotensiune arterială – Cana ta cu sănătate – Descoperă acțiunea fiecărui produs vegetal și verifică eficacitatea acestuia! – Ia-ți și astăzi porția de energie! 

O serie de plante medicinale, grație unor principii active pe care le au, sunt capabile să crească tensiunea arterială, aducând-o la valori normale. Sunt recomandate, pentru acest scop, infuzii cu plantele de mai jos. Așadar, dacă experimentați tulburări de vedere, stare sau tendință de leșin, extremități reci și puls scăzut, nu ezitați să le folosiți, ca primă măsură până la vizita la medicul care vă știe istoricul.

Plante vindecătoare
Armurariu

Se folosesc fructe măcinate. Peste 1 linguriță din aceste fructe se toarnă o cană de 250 ml cu apă clocotită. Două căni pe zi este consumul recomandat.
Principiul activ de bază din armurariu este silimarina. Pe lângă acțiunea cardiacă benefică, planta are rol hepatoprotector, fiind favorabilă în tratamentul hepatitelor, insuficienței hepatice. Este bună și în caz de intoxicare cu anumite ciuperci otrăvitoare.

Orz

Din orz se poate fierbe un ceai (decoct), indicat pentru scăderea tensiunii. Se pune 1 linguriță de fructe într-o cană de 250 ml cu apă. Se fierbe 10 minute. Se acoperă vasul și se lasă ceaiul la infuzat alte câteva minute. Se bea o cană pe zi, după ce se filtrează.
Orzul conține multe proteine brute, glucide, multe vitamine și săruri minerale. Este remineralizant, energizant, tonic cardiac, emolient, anticolitic, digestiv, drenează ficatul și reface sistemul nervos.

Păducel

În caz de hipotensiune sunt utile câteva picături de tinctură de păducel. O puteți prepara din 100 g de flori și fructe la 1 l de alcool de 70 de grade. Lăsați să macereze 15 zile și filtrați. Se iau 10 picături de trei ori pe zi.
Păducelul are acțiune farmacologică sedativă, vasodilatatoare, antispasmodică. Planta este utilizată și în caz de hipertensiune arterială, dar sub formă de infuzie.

Rozmarin

Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de frunze la 250 ml de apă fierbinte. Se lasă 20 de minute. Se beau 3 căni pe zi.
Frunzele de rozmarin conțin ulei volatil, taninuri, substanțe amare, rășini, săruri minerale. Plante este folosită ca stimulent aromatic, ca diuretic, ca antimicrobian, ca bacteriostatic. Acțiunea sa acoperă o plajă largă de afecțiuni, iar folosirea la mâncare este mai mult decât benefică.

Salcie

Se folosește scoarța ramurilor de salcie. Infuzia se obține din 1 linguriță de pulbere de scoarță la 250 ml de apă fierbinte. Se beau 3 căni pe zi.
Salcia are proprietăți antireumatice, febrifuge, analgezice, sedativ nervoase, tonice, astringente, coagulante, ușor hemostatice.

Te-ar putea interesa și Ceaiuri pentru afecțiunile căilor respiratorii.

Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here