Plantele au grijă de frumuseţe noastră

0
81

planteTrebuie să avem  grijă faţă de siluetă pentru că kilogramele în plus se văd, faţă de aspectul tenului, de modul de a ne îmbrăca, într-un cuvânt look-ul nostru trebuie să fie în ton cu vremea, modern, inedit, atrăgător.

Şi iarna, dar mai ales vara ne obligă să adoptăm o ţinută cât mai colorată, mai luminoasă, mai vie. Tenul nostru trebuie să fie şi el în ton, adică luminos, frumos bronzat, sănătos. Simţim vara prin toţi porii, ne îmbătăm de frumuseţea ei şi este necesar să eliberăm organismul de toxine şi de stress, s-o lăsăm să ne invadeze fiinţa.

Iar noi suntem dornici să vă venim în ajutor, să vă facem adaptarea mai uşoară şi să vă oferim câteva sfaturi şi reţete prin care tot cu ajutorul ei, al naturii, vom reuşi să facem faţă schimbărilor şi să fim mereu proaspeţi precum ea, natura:

• preparaţi o masca de faţă dintr-un cartof fiert frecat cu puţin lapte proaspăt şi un gălbenuş de ou. Pasta călduţă se menţine pe faţă timp de 20 de minute; înmoaie, netezeşte şi înviorează tenurile uscate şi ofilite.

• Stoarcem 3-4 căpşuni şi cu zeama respectivă ungem faţa, pleoapele, gâtul. Se lasă 15 minute, apoi se spală faţa. Zeama este un bun tonifiant pentru piele. Pentru tenurile uscate vom folosi o mască din 2-3 căpşuni amestecate cu o linguriţă de caimac sau smântână.

• Pentru combaterea mătreţii şi a seboreii pielea capului se masează o dată la două zile cu tinctură de brusture. Se prepară astfel: 20 g de rădăcină de brusture se pun în 100 ml de alcool şi se lasă la macerat timp de 15 zile.

• Pentru combaterea pistruilor tenul se tamponează seara, timp de o lună, cu tinctură de hrean. Se prepară astfel:

 E bine să ştiţi că:

•Consumul de fructe şi legume are un rol protector în cazul cancerului de sân. Morcovii, spanacul şi varza albă sunt cele mai eficiente legume, iar dintre fructe pe locul I se află bananele. Explicaţia cercetătorilor este că bananele conţin compuşi fenolici care duc la stoparea creşterii tumorilor.

•Datorită conţinutului ridicat de potasiu, hreanul are efect diuretic cu tendinţa de normalizare a hipertensiunii arteriale; totodată hreanul este activ în cardiopatia ischemică, având în plus şi efect cardiotonic.

•Polifenolii din seminţele de struguri la care se adaugă vitamina E sunt ingredienţii folosiţi cel mai recent în prepararea cremelor cosmetice. Un studiu a arătat că folosirea vitaminei E în creme protejează faţa cu 15%, în timp ce crema cu polifenoli din struguri o protejează în proporţie de 87%.

•O ceaşcă de ceai verde băută în fiecare zi duce la îmbunătăţirea memoriei, de asemenea consumul regulat de ceai verde poate preveni în bună măsură apariţia maladiei Alzheimer.

”Planta Romanica”, Nr. 8, iunie -iulie 2005

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here