Antologia de poezii comice “Salonul ludicilor”, lansată în Centrul Vechi

0
249

Salonul ludicilorAntologia de poezii comice Salonul ludicilor a fost lansat marți seară, într-un cadru intim, în Centrul Vechi al Capitalei. Volumul cuprinde textele a peste 20 de autori și ilustrații realizate de Horațiu Mălăele.

Volumul, apărut la Editura Tracus Arte și prefațat de scriitorul Ioan Groșan, are între paginile sale poezii de Emil Brumaru, Romulus Bucur; Dan Mircea Cipariu, Ioana Crăciunescu, Mircea Dinescu, Florin Dumitrescu, Horia Gârbea, Sorin Gherguț, Șerban Foarță; Florin Iaru, Horațiu Mălăele, Ion Mureșan, Lucian Perta, Ioan Es Pop, Bogdan O. Popescu; Simona Popescu, Nicolae Prelipceanu, George Stanca, Adrian Suciu, Eugen Suciu; Robert Șerban, Grigore Șoitu și Paul Vinicius.

“Salonul ludicilor” a apărut într-un tiraj limitat, de 1.049 de exemplare, primele 49 fiind numerotate și tipărite în ediție bibliofilă.

Salonul ludicilor – apare în 1.049 de exemplare

“Sunt foarte bucuros că lansăm ‘Salonul ludicilor’, un proiect al Festivalului Comediei Românești, un proiect pe care îl visăm de mai mulți ani. George Mihăiță îmi spune de aproape nouă ani de zile că ar dori să lansăm o antologie a umorului ludic. Iată că am reușit anul acesta să lansăm ‘Salonul ludicilor’, o carte care apare în 1.049 de exemplare.

Toate sunt gratuite grație finanțării Primăriei Municipiului București. 49 sunt într-o ediție bibliofilă, numerotate de la 1 la 49”, a afirmat la lansare Dan Mircea Cipariu, coordonatorul antologiei “Salonul ludicilor”, precizând că se așteaptă ca volumul să producă cititorilor “delicii de lectură”.

Actorul George Mihăiță, sub direcția căruia a fost realizat volumul de versuri, a mulțumit tuturor celor care au participat la realizarea cărții. El a apreciat că volumul este “un mare cadou de suflet”.

Lectură de poezie

“Consider cartea asta un mare cadou de suflet pe care l-am primit. Aș vrea să le mulțumim celor care ne-au adus satisfacția asta. Au trecut mai mult de opt ani, dar iată visul nostru împlinit. Sunt prieten cu majoritatea celor care au scris în această carte”, a declarat George Mihăiță. Actorul a dorit să citească și o poezie din volumul Salonul ludicilor, despre care a afirmat că o va introduce în repertoriul său de recitaluri — “Moscova nu crede în lacrimi” de Mircea Dinescu.

Printre cei care au recitat versuri din volumul “Salonul ludicilor” s-au numărat Horațiu Mălăele, Mircea Dinescu, Horia Gârbea, Sorin Gherghuț.

La eveniment au mai fost prezenți președintele Institutului Cultural Român Lilian Zamfiroiu, actorul Marcel Iureș, dar și autorul prefaței, scriitorul Ioan Groșan.

Cartea va beneficia de lansare publică și sâmbătă, 31 mai, la Bookfest (Romexpo), standul Tracus Arte — APLER (Asociația Publicațiilor Literare si Editurilor din România).

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here