Poluarea aerului poate contracta creierul

Poluarea aerului și respirația

0
114

poluareaPoluarea aerului și respirația

Poluarea -Dacă respirăm aer poluat în fiecare zi, pot apărea schimbări majore ale creierului, care pot duce în timp la apariţia unor tulburări cognitive. În cadrul studiului, cercetătorii au examinat 943 de subiecţi sănătoşi din Noua Anglie, cu vârste de peste 60 de ani.  Folosind tehnici de imagistică prin rezonanţă magnetică şi de măsurare a nivelului de toxine din atmosferă. Cercetătorii au descoperit că o creştere a poluării cu 2 microgramede particule fine în suspensie la un metru cub de aer. – Măsurători corespunzătoare unui oraş mediu – este asociată cu o reducere de 0.32 % a volumului creierului, scrie Live Science.

Potrivit declaraţei autoarei studiului, Elissa H. Wilker, cercetător  la Centrul Medical Beth Israel Deaconess,

Această modificare a creierului este echivalentă cu “un an de îmbătrânire cerebrală

Aceeaşi creştere a nivelului de particule fine în atmosferă este asociată şi cu o creştere de 46%  a riscului participanţilor de a avea ceea ce cercetătorii numesc “accidente vasculare cerebrale silențioase”. Care nu determină anumite simptome, dar pot fi identificate cu ajutorul unei scanări cu un computer tomograf. Astfel de accidente cerebrale sunt asociate cu  o încenitire a funcţiei cognitive şi demenţă.

Cercetătorii au descoperit că participanţii la studiu care au trăit în zone cu niveluri mai ridicate de poluare au avut un volum al creierului mai mic. Și prezentau, de asemenea, un risc mai mare de accident vascular cerebral silenţios, comparativ cu cei care au trăit în zone în care aerul era mai puțin poluat.

Oamenii de ştiinţă nu au determinat cu exactitate cum poluarea aerului poate aduce modificări ale creierului

Ei suspectează că poluarea atmosferei poate provoca o inflamație accentuată a ţesutului cerebral. Dar încă nu au făcut legătura dintre aceasta şi reducerea în volum a creierului.

Studiul a fost publicat pe 23 aprilie în revista Asociaţiei Americane a Inimii.

Acum doi ani, cercetătorii de la acelaşi centru medical au dovedit că poluarea aerului care povine de la automobile este vinovată şi de apariţia unor probleme renale.

Traducere Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here