Porunca iubirii între noi

0
170

iubire44”Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul. Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis. De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor. Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu. De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: “M-au urât pe nedrept”. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. Şi voi mărturisiţi, pentru că de la început sunteţi cu Mine. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiţi. Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu”. (Ioan 15, 17-27 şi 16, 1-2)

Să vă iubiţi unul pe altul! Aceasta este porunca Domnului Iisus Hristos lăsată fiecărei generaţii de urmaşi ai Săi. Deoarece ştia şi ştie prea bine firea umană, Mântuitorul ne-a lăsat câteva porunci pe care fiecare creştin trebuie să le împlinească.

Acolo unde Dumnezeu ştie că suntem deficitari, nu ne-a sfătuit, ci ne-a poruncit. Câţi dintre noi şi-ar face timp de rugăciune? Însă El ne-a poruncit să ne rugăm. Câţi dintre noi ar posti? Probabil puţini. Din acest motiv El ne-a poruncit să postim.

La fel este şi cu dragostea frăţească ce ar trebui să domnească într-o comunitate creştină. Nu este o recomandare, un sfat amical, ci este o poruncă rostită explicit şi care trebuie să privească pe toţi.

În calea nedreptăţilor ce vin din partea acestei lumi, creştinii au doar arma dragostei.

Sfântul Gheorghe, cel serbat astăzi, ne este un bun exemplu. Din dragoste pentru Domnul Hristos, el a dus în spate crucea umilinţelor şi a martiriului.

Sursa actualmm.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here