Poți îndura cleveteala?

0
145

cleveteala„Ați fost clevetiți”… deși nu sunteți vinovați. Trebuie să răbdați cu blândețe. Și aceasta va ține locul canonului pentru lucrurile datorită cărora vă socotiți vinovați… De aceea cleveteala pentru voi este mila lui Dumnezeu. Trebuie neapărat să vă împăcați cu cei ce v-au clevetit, oricât de greu v-ar fi. (III, 549)

Când vedeți că sunteți ponegriți, folosiți acest lucru ca pe nămolul tămăduitor. Bine faceți că nu vă pierdeți atitudinea frățească față de cei care vă aplică acest tratament. (V, 919)

Fiecare învinuire neîntemeiată, răbdată cu blândețe este o cunună a lui Dumnezeu pe capul deja încununat, numai să nu o aruncați. (V, 941)

Știu puțin cât de greu este să înduri cleveteala. Este nămol, dar nămol tămăduitor. Îndurați; căci va veni vremea ca doctorul sufletelor să înlăture acest leac. Și Domnul a fost ponegrit, fiind numit om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor (Matei 11, 19), am cunoscut că ai demon (Ioan 8, 52). A fi părtaș la ponegririle Domnului este o mare slavă! Să vă smeriți în aceste momente, dar să nu vă pierdeți tăria morală a duhului și să vă păstrați convingerea că, nefiind osândiți de propria conștiință, întotdeauna veți putea privi cu îndrăzneală la Domnul ori veți sta cu îndrăzneală înaintea  feței Lui. (VI, 1046)

„Sfaturi înțelepte” – Sf. Teofan Zăvorâtul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here