Povestea Sentimentelor

0
978

1415825-bigthumbnailOdată, cu mult timp în urmă, toate sentimentele şi calităţile umane se aflau într-un loc secret pe pământ.

Când Plictiseala a căscat a treia oară, Nebunia, mereu nebună, a zis:
-”Hai să jucăm un joc !… de-a v-aţi ascunsă! “. Cine se ascunde mai bine va fi câştigătorul sentimentelor.

Intriga a ridicat din sprânceană dreapta, dar Curiozitatea, care nu putea să se abţină, a întrebat:- ” De-a v-aţi ascunsă? Ce joc mai este şi acesta? ”
“-Acesta este un joc, (a început să explice Nebunia ) în care eu o să îmi acopăr ochii şi o să număr până la un million, până voi vă ascundeţi.Când am terminat de numărat voi pleca în căutarea voastră şi pe cine nu găsesc acela va fi Câştigătorul!”

Entuziasmul a început să danseze de fericire, l-a urmat şi Încântarea. Norocul a sărit aşa de tare încât le-a convins şi pe Apatia şi Suspiciunea să intre în joc, pe cele pe care nimic nu le interesa. Dar, totuşi, nu toţi erau de acord să între în joc.

Adevărul nu a vrut să se ascundă… şi de ce s-ar ascunde? Şi aşa, până la urmă, toţi îl vor găsi.

Orgoliul a zis că este o idee stupidă, ( l-a măcinat gândul “ de ce nu s-a gândit el primul la aceast joc”).
Atenţia nu vroia să rişte.

” Unu, doi, trei… “ a început să numere Nebunia.

Prima s-a ascuns Lenea, care, evident, s-a aruncat după prima, şi cea mai apropiată stâncă pe care a văzut-o. Credinţă a urcat în cer. Depedentă s-a ascuns în umbra Succesului, care a reuşit să se ascundă chinuindu -se în vârful celui mai înalt copac.

Dăruirea nu se putea decide unde se va ascunde, fiindcă fiecare loc îi părea a fi perfect pentru unul din colegii ei. Frumuseţea a sărit în lacul cristalin.

Pe Ruşine o vedeam privind din crăpătură unui copac. Carisma şi-a găsit locul în zborul unui fluture, iar Libertatea în duhul vântului. Egoismul şi-a găsit ascunzătoare, dar… doar pentru el.

Minciună s-a ascuns şi ea, pe fundul oceanului, ( minte, era la capătul curcubeului), iar Pasiunea s-a ascuns în craterul vulcanului.
Uitarea a uitat să se ascundă, dar acest lucru nu e important.

Când Nebunia a ajuns la 999.999, Iubirea, singură, nu şi-a găsit încă ascunzătoarea, fiindcă totul era ocupat. Apoi a privit şi a văzut o grădină plină de trandafiri unde s-a şi ascuns, acoperindu- se cu boboci de trandafir.

”Un million! “a strigat Nebunia şi a plecat în căutarea sentimentelor.

Prima a fost găsită Lenea, care, evident,era ascunsă după prima stancă, în scurt timp a auzit-o pe Credinţă, care dezbătea subiecte de teologie cu Dumnezeu, dar Pasiunea a sărit din craterul vulcanului de frică.

Întâmplător s-a găsit acolo Dependenţă, evident şi Succesul. Egoismul nici nu trebuia căutat, singur a ieşit din ascunzătoarea sa, în care s-a dovedit că era un roi de albine. De aşa multă căutare Nebuniei i s-a făcut sete şi aşa a găsit Frumuseţea, ascunsă în lacul cristalin.

Cu Suspiciunea era mai uşor, fiindcă ea nu putea să se decidă unde se va ascunde aşa că s-a proptit de o stâncă în apropiere. Astfel, Nebunia, încetul cu încetul a găsit aproape toate sentimentele.

Pe Talent l-a găsit ascuns în grâul auriu, iar pe Minciună la capătul curcubeului ( minte, pe fundul oceanului).Uitarea a uitat că s-a şi jucat ceva…

Dar… Iubirea nu putea să o găsească…

Nebunia căutase peste tot, şi deveni deja nervoasă, când… a privit către grădina cu trandafiri.
A intrat în grădina, şi de nervi şi neputinţă a început să lovească cu mâinile trandafirii.
Dintr-o dată se auzi un strigat tare şi dureros. Spinii trandafirilor au zgâriat ochii Iubirii.
Nebunia nu ştia ce să mai facă……a găsit câştigătorul, sentimentul cel mai puternic , dar Iubirea a devenit oarbă.
A plâns şi a rugat-o pe Iubire să o ierte, luând decizia că veşnic să o însoţească şi să o ajute.

Aşa că Iubirea a devenit câştigătorul sentimentelor, dar a devenit oarbă, iar Nebunia o însoţeşte peste tot.

Sursa: www.facebook.com/pages/Povesti-motivationale-cu-talc/338902019510903

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here