Povestea unui tânăr care a rămas blocat într-o buclă de timp

0
165

Potrivit unui raport publicat în Jurnalul de Cazuri Medicale, un bărbat din Marea Britanie a rămas blocat într-o buclă de timp. Relația cauză-efect a acestei afecțiuni i-a lăsat fără răspuns până și pe oamenii de știință.

blocatPacientul, care a suferit în trecut de anxietate şi în a cărui familie există cazuri de tulburări obsesiv-compulsive, a început să aibă deja-vu-uri persistente încă din 2007, după ce a luat LSD în primul an de facultate, se arată pe http://www.sciencealert.com/. Descrierea pe care oamenii de știință au primit-o din partea pacientului avea în centrul atenției sintagma ”blocat într-o buclă de timp”.

Această experiență terifiantă era fragmentată pe episoade, care uneori durau doar câteva secunde, alteori câteva ore.

Din pricina acestei afecțiuni, bărbatul nu se mai uită la televizor, nu mai ascultă radio și nici nu mai citește presa, fiindcă efectiv toate informațiile ingerate îi sunt smulse din memorie. Mai mult deecât atât, episoadele de anxietate au devenit mai frecvente.

”Mai degrabă decât sentimentul neliniştitor al familiarităţii, asociat în general cu fenomenul de deja-vu, el spune că reface experienţele anterioare din memorie, nu doar că i se par cunoscute”, reliefează cercetătorii.

Simțul comun ne spune că sentimentul de deja-vu durează durează foarte mult și nu produce mari pagube, excepție de la această regulă făcând persoanele care suferă de epilepsie de lob temporal.

Studiile arată că la aceşti pacienţi activitatea neuronală este neobişnuită, ei având adesea convulsii.

Conform http://www.feelguide.com/, analizele tânărului din Marea Britanie nu au indicat niciun fel de afecţiune neurologică, convulsii, tulburări semnificative de memorie sau ale vătămări ale creierului, lăsându-i pe cercetători fără răspuns.

Pe de altă parte, fenomenul de deja-vu nu este pe deplin înţeles. Oamenii de ştiinţă spun că este vorba despre o eroare neurologică temporară de procesare a unor informaţii, lăsându-l pe individ cu impresia că a mai trăit acele experienţe, continuă specialiștii.

Anxietatea ar putea declanșa acest fenomen, așa arată particularitățile acestui fenomen.

Fenomenul de deja-vu ar fi un simpton al trecerii dintr-un univers în altul”, concluzionează fizicianul teoretician Michio Kaku.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here