Povestire cu tâlc: „Biserica”

0
212

biserica-3Dorind să-l contrazică, un necredincios îi spuse unui creștin: Aah… voi creștinii, spuneți că Dumnezeu este pretutindeni, păi dacă este așa, de ce te mai duci la Biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie și să asculți predica preotului, când oricum pe Dumnezeu Îl vedem peste tot. Nu?

-Ei, așa este, că pe Dumnezeu cei cu credință Îl văd peste tot și mai ales prin toate, dar, ia privește! ; chiar dacă aerul este încărcat pretutindeni de vapori cu apă, mai ales când este ceață, ei bine, aceștia nu-ți astâmpără setea și de aceea mergi la fântână, nu? Ei, la fel și noi, creștinii, mergem la Biserică, așa cum tu mergi la fântână.

Tu îți astâmperi setea trupului cu apa proaspătă și rece a fântânii, iar noi ne astâmpărăm setea  sufletului cu apa făcătoare de viață de la Biserică, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

Acolo, în timpul Sfintei Liturghii pentru rugăciunile Preotului și ale tuturor credincioșilor din Biserică, se coboară Duhul Sfânt și ne curățește de păcate, ne mângâie sufletul și ne întărește în lupta cu ispitele și necazurile din lumea asta.

„Pilde și povestiri” – Ed. Credința Strămoșească

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here