Povestire cu tâlc: ,,Comoara simplă dar de neprețuit”

0
140

copil tristPovestire cu tâlc: ,,Comoara simplă dar de neprețuit”.

Înnorată era ziua şi întunecată era faţada unei case ce nu avea ferestre. Trist era şi copilul. În fiecare zi umbla dezorientat şi fără ţintă. Se furişa în tăcere în ruinele periculoase sau se juca cu ceilalţi copii, şi ei tăcuţi şi posomorâţi.

Cu ochi lipsiţi de expresivitate privea mereu la ceea ce rămânea pe mica tarabă.

Produsele de panificaţie stăteau expuse în vitrinele magazinului. Copilul venea zilnic pe aici. În fiecare zi de când acest urât război făcuse din acest oraş prietenos unul trist şi neprimitor.

Totuşi, se întâmplă ceva neobişnuit, ceva despre care nu se auzise în acele vremuri triste.

Femeia brutarului îl chemă pe copil în magazinul de pâine. Când se întoarse, copilul era transformat: ochii îi străluceau şi el ţopăia de bucurie ţinând ceva la piept; probabil o comoară, sau, oricum, ceva valoros. Cu un zâmbet pe buze îi întinse ceva bunicii: îi dădu o bucată de pâine.

Povestire cu tâlc: ”Comoara simplă dar de neprețuit”.

Atunci când avem de toate ne pare că așa este la toți, ne alintăm că pîinea nu e albă, că hainele deja sunt vechi, că mâncarea nu e gustoasă, că de ce să merg la troleibuz dacă pot să iau un taxi și multe alte lucruri care apar odată cu îngroșarea portofelului!

Când ne este bine trecem pe lângă un cerșetor fără să ne uităm la el.

Trecem pe lîngă Biserică fără să intrăm în ea! Uităm și de prieteni care au nevoie atunci de noi! Vrăjmașul știe ce să facă să ne rupă de la sfânta credință!

Sursa: AscultaInima

V-ar putea interesa şi aceste povestiri cu tâlc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here