Povestire cu tâlc: ,,Îngeri călători”

0
1126

ingeriPovestire cu tâlc: ,,Îngeri călători”…

Doi îngeri călători s-au oprit să petreacă o noapte în casa unei familii bogate. Oamenii aceia erau nepoliticoşi şi nu i-au lăsat pe îngeri să doarmă în camera de oaspeţi a vilei. În schimb, i-a lăsat să doarmă într-un loc friguros din pivniţă.

În timp ce îşi pregăteau patul pe podeaua tare, îngerul mai bătrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o.

Atunci îngerul mai tânăr l-a întrebat de ce reparase gaura şi celălalt i-a răspuns: ”Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi”.

Noapte următoare, cei doi au venit să se odihnească la o familie foarte săracă, dar ospitalieră. După ce au împărţit puțina lor mâncare, soţul şi soţia au cedat patul lor şi astfel îngerii au dormit confortabil.

Când soarele a răsărit în dimineaţa următoare, îngerii i-au găsit pe fermier şi pe soţia sa plângând. Singura lor vacă, a cărei lapte era unica lor sursă de venit, zăcea moartă pe câmp Îngerul tânăr înfuriat îl întreabă pe cel bătrân: Cum ai putut să laşi ca acest lucru să se întâmple? Primul bărbat avea totul şi tu l-ai ajutat. A doua familie aveau puţin şi cu toate acestea au împărţit totul cu noi, şi tu ai lăsat vaca lor să moară!

Povestire cu tâlc: ,,Îngeri călători”…

”Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi”, a răspuns îngerul mai bătrân. Când noi am stat în pivniţa vilei, am văzut că erau provizii de aur în acea gaură în perete. Şi pentru că stăpânul era lacom şi nu dorea să împartă averea cu nimeni, eu am astupat gaura şi astfel nu o va mai găsi niciodată. Iar noapte trecută, în timp ce noi dormeam în patul fermierilor, îngerul morţii a venit pentru soţia lui. Eu i-am dat vaca lor în schimb. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi.

Câteodată, exact aşa se întâmplă atunci când lucrurile se îndreaptă către o cale pe care nu o aşteptăm. Dacă ai credinţă, ai nevoie doar să crezi că tot ce este neprevăzut este în avantajul tău. Nu poţi să ştii decât după un anumit timp.

Sursa: credinta-mea.ro

V-ar putea interesa şi următoarele povestiri cu tâlc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here