Povestire cu tâlc: ”Lumina Lumii”

0
262

chibritPovestire cu tâlc: ”Lumina Lumii”

Un preot ortodox renumit, din Rusia, pe nume Filaret, a fost invitat într-un oraş din America pentru a vorbi locuitorilor săi.

Acceptând invitaţia, merse şi a fost primit călduros de o mulţime mare de credincioşi, care-l conduseră la un stadion, unde îl mai aşteptau alte zeci de mii de persoane. După ce a fost prezentat de gazdă, preotul luă cuvântul. La un moment dat ceru să se stingă toate luminile, deoarece întâlnirea avea loc în nocturnă. Se făcu, deci, întuneric beznă şi preotul întrebă:

– Mă vedeţi unde mă aflu ?

 Lumea răspunse că nu.

Preotul continuă:

– Acum voi aprinde un băţ de chibrit. Vedeţi cu toţii luminiţa? Cu toţii răspunseră că da. Preotul continuă din nou:

– Vedeţi, aşa cum fiecare dintre voi vede această luminiţă, tot astfel orice faptă bună, oricât ar fi ea de mică, este văzută de toţi cei din jur. Preotul mai întrebă:

Povestire cu tâlc: ”Lumina Lumii”

– Aveţi chibrituri la voi? Dacă da, atunci aprindeţi câte un băţ. Cu toţii urmară sfatul preotului şi se făcu o lumină aşa de mare pe stadion, încât întunericul a fost înghiţit. Preotul adăugă:

– Cu cât mai mulţi săvârşesc fapte bune, oricât ar fi ele de mici, cu atât lumea se schimbă în lumină, se schimbă în bine.

                                                                  ***

Un copil primi în dar un joc cu cuburi.

Încercă să facă o casă: când îi rămâneau cuburi, când îi erau prea puţine. Tatăl îl primi la el şi-l ajută la făcutul casei. Copilul se bucură nespus. La rugăciunea de seară, în cămăruţa sa, copilul se rugă astfel:

– Doamne Iisuse, ajută-mă să fiu şi eu aşa de priceput ca tatăl meu. Tatăl auzi rugăciunea fiului său. Apoi se rugă şi el:

– Doamne Iisuse, ajută-mă să am şi eu o încredere aşa de mare în Tine, ca şi copilul meu.

Sursa: AscultaInima

V-ar putea interesa şi aceste povestiri cu tâlc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here