Povestire cu tâlc: ”Pe fiecare creangă o bucată de pânză”

0
95

copaci2Un om în vârstă stătea odată în teren lângă un tânăr. A observat că tânărul era extrem de tulburat: necontenit își frângea mâinile, arătând și alte semne de nervozitate. Bătrânul s-a încumetat să intre în vorbă cu el și a aflat că odinioară tânărul cu pricina își părăsise casa părintească în pripă, cam ca fiul risipitor din Evanghelie. Acum se întorcea acasă la mama sa.

„În urmă cu câteva săptămâni”, explica el, „i-am scris mamei, spunâdu-i că îmi pare rău de tot ce am făcut și că vreau să vin acasă să stau împreună cu ea. I-am spus că, dacă vrea să mă întorc, să agațe o pânză albă de crenguța copacului din curtea din spate. Știți, trenul trece pe lângă casa noastră. Dacă văd pânza albă, cobor în gară; dacă nu, rămân pe loc. Și tocmai acum ne apropiem de curtea mea”, spuse el, „dar nici nu pot sa mă uit spre copac, de frică să nu-l văd gol. Mi-e așa de frică să nu fi primit scrisoarea sau să fi uitat să pună pânza! Vreți să vă uitați dumneavoastră în locul meu?” a întrebat tânărul, îngropându-și fața în mâini.

„Firește!”, a răspuns bătrânul în clipa când trenul trecea pe lângă casă.

„Fă-ți bagajele!”, i-a spus tânărul, „și coboară în gară. În copac e doar o bucată de pânză, ci pe fiecare creangă este câte o bucată de pânză albă!”

Iată ce primire ne așteaptă când ne căim și ne întoarcem la Tatăl precum fiul risipitor!

”Vitamine duhovnicești pentru iertarea sufletului – Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc”, în românește de Florin Codreanu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here