Povestire cu tâlc: ”Povestea focului”

0
1190

flacaraPovestea se adresează celor ce se confruntă cu lipsa motivaţiei în muncă şi are ca efecte încurajarea perseverenţei, menţinerea dorinţei de a munci.

Într-o ţară îndepărtată, focul era păzit de un gardian ales în această funcţie pentru calităţile sale: onestitate, cinste şi responsabilitate. În fiecare zi el întreţinea focul, protejându-l de vânt şi nelăsându-l să se stângă. Pentru a-i da vigoare şi forţă, obişnuia să pună bucăţi groase de lemn uscat.

Într-o zi, o furtună neaşteptată se abătu asupra acelui loc. Vântul sufla cu o putere nemaivăzută şi paznicul nostru se gândi că în aceste condiţii este imposibil să mai reziste. Îşi aminti însă că toţi locuitorii acelei ţări se bazau pe el şi nu putea să-i dezamăgească. Şi începu să se lupte cu furtuna, până ce aceasta se opri.

Seara, în timp ce se trântea epuizat în patul sau, observă un mesaj ciudat, scris pe perete: „Omagiu celui care a înfruntat vântul şi marea şi a ținut flacăra aprinsă”. Paznicul n-a ştiut niciodată de undea venit acel mesaj, dar a înţeles că nu este singur. Începând din acel moment, nu a mai fost niciodată tentat să-şi abandoneze postul şi a continuat să-şi facă muncă cu dragoste, devotament, curaj şi tenacitate.

Sursa: psiholistart.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here