Povestire cu tâlc: ”Să ajutăm pe cei mici”

0
158
capcana-soareceUn şoricel trăgea cu ochiul printr-o crăpătură a zidului şi a văzut țăranul şi nevasta deschizând un pachet. “Interesant de văzut ce mâncare este în pachet” s-a gândit şoricelul în sinea lui şi s-a cutremurat văzând perechea scoţând o capcană de şoareci. A ieşit şoricelul în curte şi a început să strige: “Este o capcană de şoareci în casă, este o capcană de şoareci!!”

Găina a cotcodăcit, şi-a ridicat capul şi i-a zis: “stimate şoricel, eu ştiu că-i o nenorocire pentru tine, dar pentru mine nu are nici o importanţă” Şoricelul s-a îndreptat către purcelul din curte, care i-a arătat simpatie şi i-a spus: “îmi pare aşa de rău domnule şoricel, dar nu este nimic de făcut decât să mă rog pentru tine”. Şoricelul s-a îndreptat spre vacă, dar ea l-a privit cu dispreţ: “Poţi să crezi că sunt în pericol, aa…”

Trist şi speriat s-a întors şoricelul acasă să se descurce singur cu capcana de şoareci. Noaptea s-a auzit un clic, ca atunci când se închide o capcană de şoareci. Nevasta ţăranului a sărit din pat să vadă ce s-a prins în capcană. În întuneric nu a văzut că era coada unui şarpe otrăvitor ce s-a prins în aparat.

Şarpele a muşcat-o şi ea a fost transportată la spital. A fost tratată şi a revenit acasă cu temperatură mare. Toţi ştim că cel mai bun tratament în caz de temperatură mare e o supă proaspătă de găină. A luat ţăranul găină şi a tăiat-o ca să gătească supa. Vecinii şi prietenii au venit să viziteze bolnavă şi stăteau cu ea cu schimbul. Ca să-i hrănească s-a văzut nevoit ţăranul să taie porcul. Femeia era pe moarte şi nu după mult timp a murit. Mulţi cunoscuţi au venit şi pentru masa de după înmormântare a trebuit ţăranul să taie vaca.

Morala

Data viitoare când veţi auzi că cineva are o problemă şi vi se va părea că ea nu vă atinge, amintiţi-vă că atunci când cel mai slab e ameninţat, toţi suntem în pericol!

Sursa: credinta-mea.ro

Jurnal Spiritual

Puteti accesa:https://jurnalspiritual.eu/poveste-cu-talc-elefantelul-curios/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here